Előfizetői tartalom

Egy ábrára figyel az egész világ: jön az új dot-plot

Portfolio
Magyar idő szerint szerda este 7 órakor szinte biztos, hogy 25 bázispontos kamatemelést hajt végre a Federal Reserve. Az igazi izgalmat azonban nem ez jelenti, a döntés mellett ugyanis nyilvánosságra hozza a jegybank a Fed-tagok jövőbeli kamatvárakozásait ábrázoló dot-plotot, aminél arra lesz érdemes elsősorban figyelni, hogy a jegybankárok három, vagy esetleg négy kamatemelést várnak idénre. A tavaly decemberi előrejelzésben három kamatemelés szerepel, azóta viszont a piaci szereplők többsége egy negyedik emelést is egyre elképzelhetőbbnek tart. Így a dot-plot fontos üzenet lehet a befektetők részére a szigorítás ütemét illetően.

Gyakorlatilag biztos, hogy rögtön egy kamatemeléssel kezdi mandátumát a Federal Reserve februárban beiktatott új elnöke, Jerome Powell. A piaci árazások alapján a befektetők több mint 90%-os esélyt adnak annak, hogy 25 bázisponttal 1,5-1,75%-ra emeli az irányadó kamatsávot az amerikai jegybank.Több mint 94%-os esélye van a holnapi, 25 bázispontos kamatemelésnek.A papírforma ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés