Egy hetet csúszik a 2020-as költségvetés

2019. május 15. 14:23    
nyomtatás
 
Varga Mihály pénzügyminiszter az origonak adott rövid nyilatkozatában méltatta az idei első negyedéves GDP-növekedési adatot és mellékesen elárulta, hogy a kormány június 4-én nyújtja be a parlamentnek a jövő évi büdzsét.


Néhány héttel ezelőtt írtuk meg, hogy az eredeti tervek szerint május végén hozta volna nyilvánosságra a kormány a jövő évi büdzsét. Korábban olyan hírek szivárogtak ki, hogy május 27. lehet az időpont.

Ehhez képest újdonság a pénzügyminiszter portálnak adott nyilatkozata, miszerint

június 4-én nyújtják be a parlamentnek a jövő évi büdzsét, de a költségvetési tanács már tíz nappal a benyújtás előtt megkapja a dokumentumot.

Vagyis az eredeti tervekhez képest egy hetet csúszik a költségvetés beterjesztése.

A nyilatkozatból az is kiderül, hogy a kormány a szerdai ülésén tárgyal a 2020-as költségvetésről.

A kormány várakozásait tükrözi a konvergenciaprogram, amiről itt írtunk részletesen:

2019.05.03 05:12 Kiderült a friss tervekből: 4 év múlva teljesülhet Orbán Viktor egyik legfontosabb álma

2019.05.04 15:01 Világméretű összeomlásra készül a magyar kormány?

A tárcavezető a rendkívül kedvező magyar GDP-adatok kapcsán kiemelte: az unióban 1,5 százalékos átlagos növekedés lehetett az idei első negyedévben, addig Magyarországon ennek több mint a háromszorosa valósult meg.

A mostani kiemelkedő adat mögött a beruházások felfutása, a munkahelyek számának a növekedése és az export lendülete állt - magyarázta.

Egy hetet csúszik a 2020-as költségvetés

Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidesz lakossági fórumán az Újpesti Polgár Centrumban 2019. május 7-én. Kép és címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium