Előfizetői tartalom

Egyetlen ábra arról, hogy Magyarország elkényezteti az újdonsült anyákat

Portfolio
A Magyarországon gyereket nevelő nők nincsenek rossz helyzetben, ami a fizetett szabadságok hosszát illeti, a dobogó harmadik fokán állunk az Economist által készített rangsorban. A magyar apukák már közel sincsenek ilyen kitüntetett helyzetben: Japánban például az újdonsült édesapák is kapnak 34 hétnyi átlagfizetésnek megfelelő összeget az alatt az 52 hét alatt, amit párjukkal és a gyerekkel otthon tölthetnek.

Számos országban egyre nagyobb problémát jelent a folyamatosan csökkenő és elöregedő népesség, ami hosszú távon súlyos gazdasági következményekkel járhat, nem is beszélve a nyugdíjrendszer stabilitásáról. A népesedési problémával küzdő országok kormányai különböző eszközökkel igyekeznek változtatni a folyamaton: van, ahol inkább a migrációt részesítik előnyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés