Előfizetői tartalom

Egyetlen esély van a teljes Brexit-katasztrófa elkerülésére: új népszavazást kell tartani

Portfolio
Theresa May brit kormányfő a megállapodás nélküli Brexittől való félelmet akarja felhasználni, hogy elfogadtassa az általa kiharcolt, rossz megállapodást, amely az Egyesült Királyság sorsát az Európai Unió kegyeire bízná - írja Martin Wolf, a Financial Times neves újságírója véleménycikkében. Wolf szerint a fényes jövőkép, miszerint a britek a Brexittel újra saját kezükbe vehetik az irányítást, mára az öngyilkosság és a hűbéresség közötti választási lehetőséggé sorvadt. Ezért a biztos katasztrófa elkerülése érdekében új EU-s népszavazás kiírását sürgeti, ami kockázatos ugyan, de nincs más lehetőség.

Az elismert szakember őrültségnek nevezi, ami most a kilépés végső határideje előtt az Egyesült Királyságban folyik. A kormány és a cégek sincsenek felkészülve az EU-ból való kizuhanásra, ami ha mégis megtörténik, akkor teljesen újra kellene kezdeni a kétoldali kereskedelmi tárgyalásokat, csak egy sokkal kedvezőtlenebb helyzetben. Wolf szerint May kilépési megállapodásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés