Előfizetői tartalom

Egymásnak feszült Trump és Erdogan, szenved a líra

Portfolio
Nincs engedmény Törökországnak az általuk fogva tartott amerikai lelkipásztor ügyében és a törökök nagyon rossz úton járnak a stratégiájukkal - többek között ezt hangsúlyozta a Reutersnek adott interjúban Donald Trump amerikai elnök. Közben Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint az amerikaiak járnak rosszul azzal, ha azt gondolják, hogy térdre lehet kényszeríteni az országot és egyúttal be is panaszolták az Egyesült Államokat a WTO-nál a minapi jelentős vámemelés miatt. Garantált tehát a tartós amerikai-török viszály, közben pedig a pénteki két leminősítés után ma megszólalt a harmadik nagy hitelminősítő is.

Kapcsolódó cikkünk2018.08.17Nem egy, hanem két leminősítést kaptak a törökökAz amerikai elnök Törökországról is beszélt a Reuters-interjúban és amint külön már megírtuk: kiemelte, hogy nem tesznek engedményt a fogvatartott amerikai lelkipásztor szabadon engedésével kapcsolatban. Hozzátette: korábban segített abban, hogy Izrael elengedjen egy török állampolgárt,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés