Előfizetői tartalom

Egymásnak esett a két szuperhatalom - Rég nem látott háborúskodás lett az eredménye (TOP 10 sztori - 2.)

Portfolio
Amivel Donald Trump megválasztása előtt, illetve elnökségének első évében csak fenyegetőzött, azt 2018-ban elkezdte a valóságba is átültetni: vámok kivetésével, illetve kereskedelmi partnereivel való nyílt konfrontációjával nekiment a globális kereskedelmi rendszer alapjainak, egy totális kereskedelmi háború szélére sodorva ezzel a világot. A konfliktus folyamatos mélyülésével párhuzamosan a tőzsdék is hullámvasútra kerültek. Ilyen az, amikor a világ két vezető gazdasági hatalma egymásnak esik.

Miért volt erre szükség? Avagy Trump szerint a világAz amerikai elnök számára a probléma gyökerét az Egyesült Államok jelentős külkereskedelmi hiánya jelenti, amelynek kialakulásáért az ország előnytelen nemzetközi kereskedelmi megállapodásait teszi felelőssé. Az elnök egyszerűsített világképe szerint a növekvő külkereskedelmi hiány az elmúlt évtizedekben amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés