Előfizetői tartalom

Egyre jobban hiányoznak a magyar munkások az Egyesült Királyságból

Portfolio
2010 óta először csökkent az Egyesült Királyságban dolgozó külföldi EU-s munkavállalók száma, ezzel párhuzamosan pedig egyre nagyobb problémát jelent a brit cégeknek az üres pozíciók betöltése. A Brexit-párti kampány elsődleges célja a bevándorlás korlátozása volt, mostanra viszont látszik, hogy ez még nagy problémát okozhat a szigetországnak.

A brit statisztikai hivatal (ONS) legfrissebb adatai szerint 2018 első negyedévében 2 millió 292 ezer külföldi EU-s állampolgár dolgozott az országban, ami 1,2%-os csökkenést jelentett az egy évvel korábbi állapothoz képest. 2010 óta nem volt példa arra, hogy csökkent volna ez a szám.Az országban dolgozó románok és bolgárok száma jelentős mértékben (közel 20%-kal) nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés