Előfizetői tartalom

Egyre rosszabb helyzetben Németország, ráadásul a franciák is bajba kerültek

Portfolio
Decemberben négyéves mélypontra csökkent a német gazdasági aktivitást mérő Markit beszerzésimenedzser-index értéke - derült ki a gazdaságkutató intézet mai adataiból. Bár a csökkenés mértéke kisebb volt, mint amit az ezt megelőző hónapokban tapasztalhattunk, az adat nem sok optimizmusra ad okot a német gazdaság negyedik negyedéves teljesítményét illetően. Ha ez nem lenne elég, a sárgamellényes tüntetések miatt a francia aktivitási mutatók is a mélybe zuhantak decemberben, ami tetézte a német gazdaság gyengélkedése miatt egyébként sem túl kedvező euróövezeti helyzetet.

A Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexei (bmi) a piac által egyik legjobban figyelt konjunktúramutatók, hiszen már az adott hónapban megjelennek, így viszonylag hamar képet adnak a gazdasági aktivitás alakulásáról. A kutatóintézet ma közölte decemberi (előzetes) adatait az euróövezet két legnagyobb gazdaságának aktivitásáról, illetve az ezeken alapuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés