Előfizetői tartalom

Egyszerűen felrobbant a magyar építőipar

Portfolio
2018 januárjában az építőipari termelés volumene 43,2%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Az adat még úgy is nagyon magasnak mondható, ha tudjuk, hogy január szezonális okokból kis súlyt képvisel a termelésből. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján januárban az építőipar termelése 6,4%-kal emelkedett az előző havihoz mérten.

A termelés dinamikus növekedését januárban az épületek építése okozta, az ipari épületek mellett lakóépületek, oktatási épületek építésének eredménye. Az egyéb épületek dinamikájában továbbra is az állami megrendelések a meghatározók, ez az alág a gyorsforgalmi utak építése, valamint a vasútfelújítási munkák és közműépítések következtében bővült.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés