Előfizetői tartalom

Fidesz-kétharmad: itt van a majdnem végeredmény

Portfolio
Rendkívül magas részvételi arány mellett zajlott le a 2018-as parlamenti választás. Két fővárosi szavazókörnél akkorára nőttek a sorok az átjelentkezések miatt, hogy a szokásos 7 óra helyett este 10 óra után tudták csak lezárni az urnákat. 11 órakor jöttek csak az első adatok, amelyekből kiderült, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett a parlamentben, magas listás szavazatránnyal és óriási vidéki fölénnyel. Csak Budapesten volt érdemi ellenzéki siker.Fontosabb részletek Este fél 11-re minden sorban álló szavazó leadta voksát, vagyis a tervezettnél 3,5 órával később. Az átjelentkezések miatt drámai volt a helyzet két fővárosi helyszínen. Este 11 óra előtt érkeztek csak az első adatok, pedig korábban mindent megígértek. A Fidesz csaknem a felét begyűjtötte a listás szavazatoknak, vidéken egyéniben is tarolt. A Jobbik és az LMP 1-1 helyen nyert egyéniben. Minden ellenzéki párt számára csalódás az eredmény. A Momentum és az Együtt messze volt a parlamenti küszöbtől. Az adatokból az látszik, hogy a biztos Fidesz-győzelmet az ellenzék szorosabb koordinációja sem tudta volna megakadályozni, de a kétharmados többség ellen (főleg a budapesti körzetekben) eleget tudtak volna tenni. Kétharmados kormányzás jön.

2018. április 09. 09:40 Megosztás Nyert a Fidesz, mi jön most? Egyrészt nem tudunk szinte semmit arról, hogy milyen gazdaságpolitikát folytat majd a felálló új kormány, hiszen a Fidesz hagyományosan nem kínál választási programot. Másrészt nyolc...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés