Előfizetői tartalom

Eldurvult az EU-brit vita, megfenyegette a főtárgyló a briteket

MTI
|
Portfolio
Az EU27 attól tart, hogy a britek a 2019 tavaszi uniós kilépés után rögtön megszegik az uniós joganyagból adódó kötelezettségeiket, a "feltételezés" miatt viszont a britek rosszhiszeműséggel vádolták meg az EU27-et. Erre ma az EU Brexit-ügyi főtárgyalója kijelentette Brüsszelben, hogy ha minden így megy tovább, akkor egyáltalán nem biztos, hogy tényleg lesz a Brexit után 2019 tavaszától 2020 év végéig tartó átmeneti időszak, ami viszont életbe vágóan fontos lenne a briteknek. Eléggé eldurvult tehát a brit kilépés újabb tárgyalási szakasza mellett az EU-brit vita, a felek kölcsönösen bizalmatlanok egymással.

A brit kormány február 7-8-án a saját Brexit-álláspontját tisztázni hivatott egyeztetéseket tartott, mert a kormányon belül is súlyos megosztottság van arról, hogy mit is képviseljenek a kilépési tárgyalások második szakaszában. Mindez amellett van így, hogy a kormány saját elemzése szerint is mindhárom Brexit-forgatókönyvvel bukna 15 éves távon a brit gazdaság.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés