Előfizetői tartalom

Elengedik a törökök az amerikai hitszónokot, mégis gyengül a líra

Portfolio
A Fehér Ház előzetes várakozásaival összhangban ma úgy döntött egy török bíróság, hogy azonnali hatállyal szabadon engedhető Andrew Brunson amerikai hitszónok. Az ügy jelentősen terhelte az utóbbi hónapokban a két ország viszonyát és kereskedelmi háborús lépéseket is kiváltott. A geopolitikai feszültség enyhülése és a vámháborús lépések várható visszafordítása ellenére a török líra kezdetben gyengüléssel reagált.

A török bíróság úgy döntött, hogy bő 3 éves börtönbüntetésre ítéli Andrew Brunson hitszónokot, de rögtön azt is jelezte, hogy az előzetes letartóztatásban töltött idővel együtt ezt már lényegében "letudottnak" lehet tekinteni, így igazságügyi őrizetét megszüntette. A 20 éve Törökországban élő Brunson tehát várhatóan napokon belül visszatérhet majd az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés