Előfizetői tartalom

Elhalasztották a nagy szavazást Brexit-ügyben! - May Brüsszelben könyöröghet

Portfolio
Elkerülendő a súlyos vereséget, elhalasztotta Theresa May kormánya a holnap estére tervezett brit parlamenti szavazást a végső Brexit-megállapodásról. Ehelyett May megpróbál az északír-ír határ ügyében kitalált "vészhelyzeti megoldásról" kicsikarni valamiféle megnyugtatást, tisztázó keretet Brüsszeltől az e heti EU-csúcson, hogy ezzel hazatérve már nagyobb eséllyel átmenjen a Brexit-megállapodás a brit parlamenten. Az világos, hogy az EU27 nem akar semmiféle érdemi újratárgyalást és a jelek szerint erre nem is törekszik a brit kormány, inkább csak arra, hogy a "vészhelyzeti megoldás" esetleges aktiválása ne járhasson a vámunióba való időkorlát nélküli brit beleragadással. Mindenesetre a holnapi szavazás elhalasztása szakadást váltott ki a fontban: másfél éves mélypontra bukott a dollárral és ennek közelébe az euróval szemben, hiszen nőtt a megállapodás nélküli brit EU-s kizuhanás forgatókönyvének esélye.

2018. december 10. 17:56 Megosztás Egy fontos dátumról ne feledkezzünk meg A holnapra kitűzött Brexit-szavazás elhalasztása mellett Theresa May arra nem mondott indikációt, hogy mikor kerülhet majd sorra ténylegesen a szavazás. Ebből a szempontból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés