Elismerték: tényleg rosszabb helyzetben van a német gazdaság

2018. október 11. 12:34    
nyomtatás
 
Rontotta idei és jövő évi gazdasági növekedési előrejelzését a német kormány csütörtökön.


A kormány az idei GDP-növekedési előrejelzését 1,8 százalékra fogta vissza a korábbi 2,3 százalékos becsléséről. A jövő évi növekedési előrejelzést szintén 1,8 százalékra mérsékelte az eddig várt 2,1 százalékról.

A lépés nem meglepő, hiszen már korábban kiszivárgott, hogy a kormány rontani fogja a GDP-növekedési várakozását:

2018.10.10 12:44 Már a németek is elismerik, hogy behúzhatja a féket a gazdaság

A kormány előrejelzése szerint idén Németország kivitele 2,8 százalékkal, jövőre 3,7 százalékkal nő, a behozatala pedig idén 3,6 százalékkal, jövőre 4,9 százalékkal bővül, miközben a belföldi kereslet idén 2 százalékkal, jövőre 2,2 százalékkal nő, a tőkeberuházások idén 3 százalékkal, jövőre 2,7 százalékkal emelkednek.

A csütörtökön ismertetett legújabb kormányzati becslés szerint a munkanélküliek száma idén 2,35 millió, jövőre 2,24 millió lesz, miközben a foglalkoztatottak száma az idei 44,9 millióról jövőre 45,3 millióra nő.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legújabb, kedden ismertetett őszi előrejelzésében az idei német GDP-növekedést a tavaszi prognózisához képest 0,6 százalékponttal, 1,9 százalékra, a jövő évit pedig 0,2 százalékponttal, szintén 1,9 százalékra mérsékelte.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium