Előfizetői tartalom

Elszaladtak a kiadások, hiánnyal zárta az áprilist a költségvetés

Portfolio
Az államháztartás központi alrendszerének 2013. április havi hiánya 35,0 milliárd forintra teljesült - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedd délutáni gyorstájékoztatójában. Ezzel négy hónap alatt az éves hiányelőirányzat 60%-a jött össze. A részletekből kiderül, hogy a kiadások növekedtek látványosan tavaly áprilishoz képest, de a bevételek is csökkentek.

Kilyukadt a költségvetés áprilisban 35 milliárd forintos hiányt hozott össze az államháztartás - önkormányzatok nélkül számolt - egyenlege áprilisban, ami az elmúlt két év havi többletéhez viszonyítva rosszabbnak mondható.A deficit abból adódott, hogy a központi költségvetés 79,4 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok 8,5 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés