Előfizetői tartalom

Amerika nagy dolgot kért Magyarországtól: csúnya adok-kapok lett Oroszország miatt

MTI
|
Portfolio
A közép-európai energiaellátás diverzifikációját sürgette Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere Budapesten, aki az orosz függőség enyhítését sürgette. Arra kérte Magyarországot, hogy ne csatlakozzon az orosz gázvezeték építéséhez. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-amerikai miniszteri sajtótájékoztatón azonban "kettős mércéről" beszélt.

Rick Perry közölte, hogy Washington ellenzi az orosz gázvezeték építését Közép-Európa felé, és azt szeretné, ha Magyarország nem csatlakozna ahhoz.Oroszország fegyverként használja az energiahordozókat, az orosz függőség enyhítése ezért biztonsági kérdés is- hangsúlyozta. A Trump-kormány minisztere a diverzifikáció mellett a cseppfolyós gáz (LNG) infrastrukúrájának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés