Előfizetői tartalom

Az elhúzódó tél ellenére is tovább esett a hazai gázfogyasztás

Portfolio
Az idei fűtési szezonban ismét tovább esett a magyarországi gázfogyasztás, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) mai adatközlése szerint a 2012/13-as téli felhasználás 7,32 milliárd köbmétert tett ki, ami az elhúzódó hűvösebb időjárás ellenére is 250 millió köbméterrel kevesebb, mint a 2011/12 telén tapasztalt 7,57 milliárd köbméter. A magyarországi gázfogyasztás évről évre csökkenést mutat, ami a háztartások - olykor kényszerű -spórolására, valamint a földgáztüzelésű erőművek versenyképességének romlására vezethető vissza.

A MEKH közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a fűtési szezon addig tart, amíg a napi középhőmérséklet három egymást követő napon nem emelkedik 12 ˚C, illetve egy napon 14 ˚C fölé. Idén a fűtési időszak április közepéig, több mint 20 nappal tovább tartott, mint az előző évben. A hazai fogyasztók az elmúlt téli időszakban 196 nap alatt 7,32 milliárd m3 gázt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés