Előfizetői tartalom

Az oroszok kegyetlen büntetést találtak ki, de Magyarország kisegítette Ukrajnát

MTI
A Gazprom orosz állami gázvállalat szombaton bejelentette, hogy megkezdte az ukrajnai gázszállításról és az Európába exportált orosz földgáz ukrajnai tranzitjáról szóló szerződések felbontását. Kijev közlése szerint ez mindeddig nem okozott fennakadást, az ukrajnai gázvezetékeken keresztül Európába irányuló gázszállítás a megszokott rendben történik.

Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója pénteken jelezte, hogy felbontják a szerződéseket, miután a stockholmi döntőbíróság február 28-án 2,56 milliárd dollár kifizetésére kötelezte az orosz vállalatot a Naftohaz ukrán energetikai vállalattal megkötött tranzitszerződés alulteljesítése miatt. Alekszandr Medvegyev vezérigazgató-helyettes szombaton már azt közölte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés