Előfizetői tartalom

Bevitte a harmadik övön aluli ütést is Trump Európának

Portfolio
"Nyílt válság Trump és Európa között" - ezzel a címlapi cikkcímmel jelentkezett ma a francia Le Figaro az amerikai elnök által minap felmondott iráni atomalku kapcsán. A Politico szerint ha az amerikai döntés végül nukleáris fegyverkezési versenyhez és háborús villongásokhoz vezet a Közel-Keleten, akkor a menekültválság jócskán felerősödhet Európa felé, tetézve az eddigi uniós feszültségeket. Az EurActive úgy értékel: a döntéssel Trump fél éven belül a harmadik övön aluli ütést is bevitte az európai gazdaságnak, mert az olajárak tartósan magasabban maradhatnak, miközben az Iránnal üzletelő európai cégeknek le kell állítaniuk a tevékenységüket. Nem véletlen, hogy ma Angela Merkel német kancellár azt mondta: "nem úgy van már, hogy az Egyesült Államok egyszerűen megvéd minket":

Kapcsolódó cikkünk2018.05.10Merkel: Már nem úgy van, hogy az USA megvéd minketA Politico helyzetelemző cikke, amelyet európai kutatók és tanácsadók írtak, azt emeli ki többek között, hogy Európa (Németország, Franciaország és Nagy-Britannia) jól tette, hogy az amerikai kihátrálás mellett is érvényesnek tekintik az iráni atomalkut, mert a közel-keleti stabilitás fenntartása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés