Előfizetői tartalom

Ma talán véget ér az olajár esése? - Jönnek a készletadatok

Portfolio
Az elmúlt napok jelentős, 9% körüli árfolyam esését követően tegnap kismértékben, 0.5%-kal emelkedett a WTI típusú olaj szeptemberi határidős árfolyama. Ezt azonban a mai kereskedés 0.3%-os csökkenésével nagyrészt vissza is korrigálta az árfolyam. A mai napon, 16:30-kor teszi közzé az amerikai Energia Információs Ügynökség az elmúlt heti olajkészletadatokat, mely a piacon jelentős árfolyamreakciókhoz vezethet.

A Bloomberg által megkérdezett 14 elemző prognózisának mediánja szerint a benzinkészletek 775,000 hordóval emelkedhettek, melyek így már az öt éves átlagos szinten tartózkodnak. A nyersolajkészletek ezzel szemben 2.75 millió hordóval eshettek, míg a finomítói kapacitáskihasználtság 93.6%-os szinten állhatott csakúgy mint egy hétel korábban. Amennyiben a várakozásoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés