Előfizetői tartalom

Megfenyegette Amerika az európai cégeket az új gázvezeték építése miatt

Portfolio
Amerikai szankciókat kockáztatnak azok az európai cégek, amelyek részt vesznek a Washington szerint Ukrajna és az EU stratégiai érdekeit sértő Északi Áramlat 2 gázvezeték-projektben - figyelmeztetett egy pénteki konferencián a Bruxinfo összefoglalója szerint az az Egyesült Államok brüsszeli ideiglenes ügyvivője. Az Európai Bizottság közben háromoldalú egyeztetéseket kezdeményezett Moszkvával és Kijevvel az ukrán gáztranzit jövőjének biztosítására.

Az Egyesült Államok az Ukrajna szuverenitásába való orosz beavatkozás komoly jelének veszi a Balt-tenger alatt megépítendő Északi Áramlat második vezeték tervét (amelyet a németek szorgalmaznak), mert ezzel akár teljesen ki lehetne iktatni az Ukrajnán keresztüli orosz gázszállításokat az EU-ba. Az Egyesült Államoknak közben az is az érdeke, hogy a Lengyelországban megépíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés