Előfizetői tartalom

Erdogan: az USA nem tartotta be ígéretét, ezért indítunk háborút - Lövik Szíriát a törökök

MTI
|
Portfolio
Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint az USA nem tartotta be ígéretét, miszerint a dzsihadisták kiűzése után a kurd milíciák elhagyják Manbídzset. Úgy véli, ezért senki sem szólhat egy szót sem az afríni művelet miatt. A török hadsereg délután szárazföldi és légi offenzívába kezdett Szíria északi részén. A művelet miatt Ankara Washingtonnal és Moszkvával is összetűzésbe kerülhet. A szíriai háború elindítása óta a befektetők egyre nagyobb idegességgel követik az eseményeket.

Telefonon tárgyalt a szíriai helyzetről Valerij Geraszimov orosz és Joseph Dunford amerikai vezérkari főnök azután, hogy a török hadsereg hadműveleteket kezdett a kurdok felügyelete alatt álló Afrín térségében - adta hírül a Ria Novosztyi orosz hírügynökség szombaton. Beszélgetésük részleteit nem hozták nyilvánosságra.Gyakorlatilag is megkezdődött az afríni művelet-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés