Erdogan végigtrollkodta a hétvégét, most a pénzügyminisztere próbálja megmenteni a lírát

MTI, Portfolio
2018. augusztus 13. 06:58    
nyomtatás
 
Törökország akciótervet készített a befektetők megnyugtatására, és hétfőn el is kezdi ennek végrehajtását - jelentette be egy lapinterjújában a török pénzügyminiszter, miután a török líra árfolyamvesztése újabb rekordot döntött az ázsiai-csendes-óceáni kereskedés hétfői kezdetekor.


Berat Albayrak a Hürriyetnek adott interjújában megismételte Recep Tayyip Erdogan államfő vádját, hogy a líra gyengesége egy Törökország elleni politikai támadás eredménye, de - mint mondta - ezt ki fogja védeni az akcióterv, amelyről azonban részleteket nem árult el.

Intézményeink megteszik a szükséges intézkedéseket, és ismertetik a piaccal a bejelentéseket


- mondta. Készítettek tervet a bankok és a reálgazdaság számára is, amely magába foglalja az árfolyamváltozást legjobban megsínylő kis- és közepes vállalkozásokat - tette hozzá a miniszter, aki Erdogan veje.

Albayrak visszautasította azt a felvetést, hogy Törökország esetleg be akarna avatkozni a dolláralapú bankszámláknál, kijelentette, hogy szó nincs ezek befagyasztásáról vagy lírára való központi átváltásáról.

Hétfő reggel az ázsiai-csendes-óceáni kereskedésben egy dollár már több, mint 7 lírát ért. Albayrak interjúja hatására utána valamennyit javult az árfolyama, közép-európai idő szerint kora reggel 6,7-en állt.

Erdogan végigtrollkodta a hétvégét, most a pénzügyminisztere próbálja megmenteni a lírát


Erdogan vasárnap azt mondta: az árfolyamzuhanást eredményező "művelet" célja az, hogy Törökországot megadásra kényszerítse minden területen, így a pénzügyek terepén és a politikában is. "Nézzünk szembe ezzel az új, alattomos politikai összeesküvéssel. Isten segítségével, felülkerekedünk" - mondta.

2018.08.12 21:51 Erdogan megfejtette, miért végezték ki a lírát

2018.08.11 22:49 Erdogan fenyegetőzik: új barátokat keres Törökország

Erdogan végigtrollkodta a hétvégét, most a pénzügyminisztere próbálja megmenteni a lírát


A címlapkép forrása: Ozan Kose / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium