Előfizetői tartalom

Erre mentek el a tartalék-milliárdok

Portfolio
Összesítésünk szerint az első félévben a kormány 35 milliárd forintot költött el a költségvetés 100 milliárd forintos általános tartalékából. A kormány legtöbbször pár száz milliós tételeket finanszírozott a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló összegből, de akadt nagyobb tétel, így például az FTC stadionfejlesztése vagy az e-útdíj kezdeti működési költségei.

Eltelt a 2013-as év első fele, amikor is érdemes megvizsgálni, hogy a kormány hogy bánt a költségvetés tartalékaival, milyen célokra mekkora összeget használt fel. Az idei költségvetésbe 100 milliárd forintot tervezett be a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedés című előirányzaton. Emellett 400 milliárd forintra rúg az Országvédelmi Alap (ami lényegében a szabad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés