Előfizetői tartalom

Európa élmezőnyében a magyar növekedés - A románokat lehagytuk, a lengyeleket viszont nem

Portfolio
A tavalyi utolsó negyedév után az idei első negyedévben is az EU-s növekedési rangsor élmezőnyébe került Magyarország, az eddig adatot közölt országok közül csak a lettek és a lengyelek tudtak megelőzni minket. Emellett érdemes kiemelni, hogy a román gazdaság nagyot fékezett az első negyedévben, az Egyesült Királyság GDP-je pedig mintegy hat éve nem bővült ilyen lassú ütemben, egyre nyilvánvalóbbá téve ezzel a Brexit-népszavazás negatív következményeit.

A ma reggel 9-kor közzétett GDP-adatból kiderült, hogy a magyar gazdaság gyakorlatilag meg tudta őrizni tavaly év végi lendületét, hiszen az idei első negyedévben (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 4,7%-kal bővült a GDP.Kapcsolódó cikkünk2018.05.15Megjött a GDP-adat: erősen kezdte az évet a magyar gazdaságKét órával a magyar adatot követően az Eurostat publikálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés