Előfizetői tartalom

Európa Tanács: többet kell tennie Magyarországnak a korrupció ellen

MTI
Az Európa Tanács a korrupcióellenes intézkedések megerősítését és a pártfinanszírozás jobb átláthatóságát szorgalmazza Magyarországon. Ezt tartalmazza az a kiegészítés, amelyet a testület korrupcióellenes államcsoportja (GRECO) Magyarországról szóló, korábban nyilvánosságra hozott második értékelő jelentéséhez fűzött hétfőn. A strasbourgi keltezésű kiegészítő jelentés értékeli Magyarország intézkedéseit a korrupció büntetése és a pártfinanszírozás átláthatósága terén.

A GRECO a korrupció büntetésének témájával kapcsolatban korábban öt ajánlást fogalmazott meg Magyarországnak, amely már négyet sikeresen, egyet részben hajtott végre - áll a jelentésben. A csoport azt javasolta Magyarországnak: biztosítsa, hogy a büntető törvénykönyv rendelkezései a választott bírák megvesztegetésére is érvényesek legyenek, valamint azt, hogy minél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés