Előfizetői tartalom

Európában újabb válságról suttognak - Mi lesz a magyar autógyártással és a dolgozókkal?

A fejlett gazdaságok lassulása miatt egyre komolyabbak egy jelentős visszaeséssel kapcsolatos félelmek. Sokan már egy új válságot is elképzelhetőnek tartanak, részben emiatt a jegybankok lazításával kapcsolatos várakozások is felerősödtek. Magyarország viszont egyelőre ellenállónak tűnik, pedig az autóipar a ludas az európai lassulásért, amiben nekünk is jelentős kitettségünk van.

Gyakorlatilag az év eleje óta megállíthatatlanul lassul a nyugat-európai konjunktúra, elsősorban a feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek esnek újabb és újabb mélypontra. A német konjunktúraindex például az előzetes adatok szerint júliusban 43,1 pontra esett, ez hétéves mélypontot jelent az ország feldolgozóiparában. Vagyis jóval a növekedést előre jelző 50 pontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés