Előfizetői tartalom

Ez a hét is izgalmasnak ígérkezik

Portfolio
A következő napokban több fontos külföldi és hazai adat lát napvilágot. Többek között kiderül, hogy júniusban folytatódtak-e a kedvező tendenciák az amerikai munkaerőpiacon, illetve, hogy idehaza hogyan alakult a kiskereskedelmi forgalom, és az ipari termelés. Csütörtökön a Függetlenség napját ünneplik az Egyesült Államokban, ezért a piacok zárva lesznek, a szokásos csütörtöki adatokat pedig egy nappal korábban teszik közzé. Az Európai Központi Bank éppen ezen a napon tartja soron következő kamatmeghatározó ülését.

Idehaza elsőként az MNB teszi közzé első negyedéves pénzügyi számlák statisztikáját. A negyedik negyedéves adatok alapján az elmúlt években már megszokott kép tárul elénk. Eszerint a lakosság nettó megtakarításai a hitelfelvételek elapadása miatt viszonylag stabilan a GDP 5 százaléka körül alakulnak. A vállalatok nettó finanszírozási képessége trendszerűen emelkedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés