Előfizetői tartalom

Ez az igazi földi pokol: akkora a szegénység, hogy éhen halnak a dolgozó emberek

Portfolio
Mostanra olyan szintre jutott a válság Venezuelában, hogy a gazdaság alapját jelentő olajiparban dolgozó munkások sorra dőlnek ki, mert az éhezés miatt teljesen legyengültek. Nem ritka, hogy a heti bérből egy kilogramm rizst sem lehet venni, a hús pedig már egyenesen luxuscikknek számít. Durva riporton keresztül mutatja be az országban uralkodó tarthatatlan állapotokat a Bloomberg.

Venezuela három éve súlyos válsággal küzd. A világ legnagyobb olajkészletével rendelkező országának gazdasága gyakorlatilag teljesen összeomlott, az IMF becslései szerint 2013 és 2017 között a GDP több mint harmadával eshetett vissza: ilyen mértékű összeomlásra nagyon kevés példát találunk a történelemben. A venezuelai gazdaság problémái akkor kezdődtek, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés