Előfizetői tartalom

Ezek lennének Matolcsy tervei?

Portfolio
Tovább erősödtek az aggályok a jegybanki függetlenség kapcsán Matolcsy György jegybankelnöki beiktatását követően. Továbbra is valószínűnek mondható a nem konvencionális jegybanki eszközök jövőbeni használta, mely feltehetően az ország devizaadósság problémájának csökkentésére irányulna. A külföldi elemzők szerint ezen új lépések a devizatartalékokat is érintenék. Amennyiben mindezek (egyelőre) nem is történnek meg, akkor is az alapkamat további csökkentésére számíthatunk az elkövetkező hónapokban - olvasható ki a külföldi szakértők legfrissebb kommentárjaiból.

Bár a forint a legrosszabban teljesítő devizák közé tartozik jelenleg, csak egy még súlyosabb forintgyengülés vehetné rá a monetáris tanácsot a jelenlegi csökkenő kamatpálya felhagyására. Az ugyanis az ország devizában való eladósodottsága miatt, már pénzügyi stabilitási kockázatot jelentene. A gazdaság beindítása a választások előtt ugyanakkor nagyon vonzó lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés