Előfizetői tartalom

Ezért esett vissza az ipar (2.)

Portfolio
Az előzetes adatokkal megegyező mértékben, 0,8%-kal csökkent az ipari termelés volumene januárról februárra. A KSH friss jelentéséből kiderül, hogy elsősorban a kőolaj-feldolgozás ágazat visszaesése okozta a kellemetlen meglepetést, de nem talált magára a járműgyártás sem. A rendelési adatok alapján lassulás várhat az idén az iparra.

Az ipari termelés negyedik hónapja zsugorodik havi alapon, a szezonálisan igazított adatok szerint az októberi csúcsához képest már 3%-ot esett. A mai részletes adatokban elsősorban a visszaesés okaira, és a tartósságára kereshetjük a választ.Az ágazati bontásból láthatjuk, hogy mely ágazatok gyengélkedtek tavaly év végén, illetve az idén év elején. Eszerint a kőolaj-feldolgozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés