Előfizetői tartalom

Ezért kezdj aggódni, hogy nem épül meg a lakásod

Portfolio
Az utóbbi években egyre nagyobb méreteket öltött a munkaerőhiány a magyar gazdaságban, de igazán látványos kihívások elé főként az építőiparban állítja a cégeket. Az anekdotikus információk meredeken emelkedő bérekről, munkaterületről átcsábított brigádokról, drágulásokról, projektek csúszásáról szólnak, persze ezek lehetnek egyedi, extrém esetek is. Mutatunk néhány ábrát az építőiparról, amelyek érdekes tendenciákat jeleznek.

Az elmúlt másfél évtizedben az építőipari termelés ciklusaival szorosan együtt mozgott a foglalkoztatottság alakulása. A 2000-es évek közepén, amikor a kibocsátás a csúcson volt mintegy 320-330 ezer embert foglalkoztatott az ágazat. Látható, hogy a 2013-as mélypont óta újra emelkedőben van a termelés és a foglalkoztatottság. Mivel az uniós források támasztotta kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés