Előfizetői tartalom

Ezért lett alacsony júniusban a deficit (3.)

Portfolio
Júniusban 162,3 milliárd forint lett az államháztartás központi alrendszerének hiánya - erősítette meg az előzetes adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium a hétfő délután közzétett részletes tájékoztatójában. A részletes adatok alapján azt mondhatjuk, hogy az év hatodik hónapjában keményen fizettek a bankok, az áfabevételek és a lakossági befizetések szintén nagyobb összegben teljesültek. Az első fél év alatt az éves pénzforgalmi hiányelőirányzat 82%-a teljesült.

A korábbi évekkel összehasonlítva viszonylag alacsony lett az államháztartás központi alrendszerének júniusi hiánya. Az év hatodik hónapjában egyébként rendszerint tetemes lyukat mutat a büdzsé.A 162,3 milliárd forintos deficit úgy jött össze, hogy a központi költségvetés 186,4 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok 9,4 milliárd forintos,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés