Előfizetői tartalom

Fedezet nélkül emelik a képviselők juttatásait

Portfolio
A Parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága szerda délután benyújtott egyik módosító javaslata 1,4 milliárd forinttal emelné meg az Országgyűlés hivatali szerveinek támogatásait, amire a képviselői juttatások jövő évi átalakítása miatt van szükség. A bizottság azonban "elfelejtette" feltüntetni, hogy milyen intézkedéssel ellentételezi a kiadásnövelő tételt, a kötelező ellentételezés elve értelmében ugyanis nem romolhat a költségvetés egyenlege.

A költségvetési bizottság javaslata 1,4 milliárd forinttal, 18,6 milliárd forintra emelné az Országgyűlés hivatali szerveinek támogatását. Ebből 1 milliárd forintot tesz ki a személyi juttatások növekedése, 182 millió forintot a járulékok emelkedése, és 165 millió forintot a dologi kiadások növekedése. "Az Országgyűlés eredményes és zavartalan működését lehetővé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés