Előfizetői tartalom

Felejtsd el a görögöket, most Olaszország boríthat mindent

Portfolio
A Sentix közvélemény-kutató cég hangulatindexe alapján novemberben történelmi csúcsra ugrott azoknak a befektetőknek az aránya, akik szerint 12 hónapon belül Olaszország elhagyhatja az euróövezetet. Ezzel megelőzte Görögországot is, ami mindeddig az elsődleges övezeti kockázati tényezőt jelentette. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor Franciaország és Hollandia kilépési kockázata is jelentősen nőtt a közelmúltban.

Novemberben a Sentix által megkérdezett elemzők 24,1%-a gondolta úgy, hogy 12 hónapon belül széteshet az övezet, ami 4 éve, a görög válság óta a legmagasabb arány.Most azonban nem a görögök okoznak álmatlan éjszakát a befektetőknek, hanem elsősorban az olaszok, vasárnap ugyanis Matteo Renzi miniszterelnök kezdeményezésére egy alkotmánymódosítást érintő népszavazást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés