FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Félelmetes adósságbomba ketyeg a világ legnagyobb hatalma alatt

Portfolio
Tavaly rég nem látott mértékben növekedett az amerikai költségvetési hiány, ezzel pedig beigazolódni látszanak azok a vészjósló forgatókönyvek, melyek még az év elején a hiány elszállása, illetve az államadósság növekedése miatt kongatták a vészharangokat. Az Egyesült Államok alatt időzített bombaként ketyeg az emelkedő költségvetési hiány, illetve az ezáltal elkerülhetetlenül növekvő államadósság, és ha nem tesznek valamit a döntéshozók, akkor csúnya vége lesz ennek a történetnek. Íme néhány ijesztő ábra, ami jól mutatja, mekkora (lesz) a baj a világ vezető gazdasági hatalmában.

A Felelős Költségvetési Tanács (Committee for a Responsible Federal Budget - CBFR) független amerikai kutatóintézet már azóta kongatja a vészharangokat, mióta 2017 decemberében az amerikai kongresszus elfogadta azt az átfogó adócsomagot, amelynek keretében csökkentették többek között a társasági és személyi jövedelemadót is. A CBFR - sok másik elemzővel együtt - nem osztotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés