Előfizetői tartalom

Fellegi: B-terv nincs, lesznek konfliktusok (2.)

Portfolio
Az elmúlt napokban és hetekben folytatott tárgyalásaim során sokan megkérdezték, hogy mi a kormány B-terve, de hangsúlyoztam nekik is, ahogy most is mondom: a kormánynak nincs B-terve - hangsúlyozta a Portfolio.hu mai konferenciájának nyitó előadásában Fellegi Tamás. Az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter leszögezte: "a kormány a tárgyalások mielőbbi megkezdésére és gyors lezárására törekszik". Ez azonban nem csak Magyarország tempóján múlik, hanem a tárgyalófeleken is, és azt is tudjuk, hogy lesznek még konfliktusok - vetítette előre a tárca nélküli miniszter. Fellegi némi önkritikát is gyakorolt a kormány nevében és megemlítette azt, hogy például a Széll Kálmán Terv "megújítása" is felmerülhet a hivatalos hiteltárgyalásokon.

Nem húzzuk az időt, "meg akarunk állapodni" Hozzátette: nem igazak azok az utóbbi időben megszaporodott nézetek, hogy a magyar kormány meg sem akar állapodni, húzza az időt. Kijelentette: a magyar kormány meg akar és meg is fog állapodni, de ehhez bonyolult jogi kérdések tisztázása kell úgy, hogy közben kötöttek azok a tárgyalási keretek, amelyek ehhez vezetnek. Fellegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés