Előfizetői tartalom

Fellélegzés: meglepően jó lett a német Ifo-index

Portfolio
A várt 98,5 pontra süllyedés helyett 99,6 pontra ugrott az előzetes márciusi német Ifo-index a februári 98,7 pontról. Az Ifo gazdasági hangulatindex Európa legnagyobb gazdaságának legfontosabb konjunktúra-indexe és így ez fellélegzést jelent a pénteki, meglepően rosszul alakuló német (és francia) beszerzési menedzser index adatok után. A hírre az euró és a német DAX is kissé megugrott.

Kapcsolódó cikkünk2019.03.22Brutálisan rossz francia és német adatok jöttekA márciusi főindexet alkotó mindkét alindex jobb lett a vártnál és ez okozta a főindex váratlan emelkedését. A jelenlegi helyzetmegítélés alindexe a várt 102,9 pontra esés helyett 103,8 pont lett, tehát váratlanul emelkedni tudott (februári adat: 103,6 pont). A következő hónapokra vonatkozó várakozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés