Előfizetői tartalom

Félmilliárd euró támogatást kap Ukrajna az EU-tól

Portfolio
Az Európai Bizottság az EU nevében jóváhagyta az Ukrajnának nyújtandó új makroszintű pénzügyi támogatási program első, 500 millió euró összegű kifizetését. Ezzel a kifizetéssel az EU által 2014 óta Ukrajnának nyújtott makroszintű pénzügyi támogatás teljes összege eléri a 3,3 milliárd euró összeget, amely a nem uniós országoknak nyújtott ilyen jellegű támogatások közül a legnagyobb.

Az Európai Parlament és a Tanács által 2018 júliusában jóváhagyott új makroszintű pénzügyi támogatási program keretében Ukrajna számára legfeljebb 1 milliárd euró áll rendelkezésre. A program hozzájárul ahhoz, hogy Ukrajna fedezni tudja finanszírozási igényeit, és támogatja egy széles körű strukturális reformprogram végrehajtását. A makroszintű pénzügyi támogatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés