Előfizetői tartalom

Felrobbant a román gazdaság (2.)

Portfolio
A vártnál is nagyobb lendülettel növekedett tovább a román gazdaság a harmadik negyedévben: az előző év azonos időszakához képest 4,1 százalékkal bővült a gazdaság, míg a piaci konszenzus 3,5 százalék volt. A szlovák gazdaság a várt ütemben növekedett, a korábbi éveknél jóval szerényebb ütemben, 0,9 százalékkal. A cseh gazdaság viszont mégsem jött ki a recesszióból, és a várt kisebb csökkenéssel szemben újból 1,6 százalékkal esett vissza éves alapon a gazdaság. Elég vegyes képet mutatnak régiónkról a frissen megjelent harmadik negyedévi GDP-adatok. +1 adat: A lengyel gazdaság hozta a várt 1,7 százalékos éves növekedést.

Negyedéves alapon, azaz 2013 harmadik negyedévében 2013 második negyedévéhez képest a román gazdaság növekedett leggyorsabban, 1,6 százalékkal, amit a magyar gazdaság követ 0,8 százalékkal és a bolgár valamint lengyel 0,6 százalékkal. A szlovák gazdaság 0,2 százalékkal bővült, a cseh viszont ismét visszaesett 0,5 százalékot a második negyedévi növekedés után.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés