Előfizetői tartalom

Félsz, hogy bejön a Terminátor az irodádba? - Előbb csapd rá az ajtót és nem lesz gond!

Portfolio
"A robotoknak nagyon nehéz számos olyan dolgot megtenniük, amit az emberek könnyedén elvégeznek, mint például az ajtókilincs lenyomása. Így ha aggódsz a Terminátor miatt, csak csapd rá az ajtót!" - ezt a viccesnek ható üzenetet fogalmazta meg a mai Brussels Econonic Forumon Robert Gordon, a Northwestern University professzora arra, hogy miért nem kell rövid távon félni a robotok és a mesterséges intelligencia terjedésétől és miért nem lehet arra számítani, hogy ezek a folyamatok 20-50 éves távnál hamarabb jelentősen emelnék a gazdaságok termelékenységét. Az eseményről szóló másik beszámolónk:

Kapcsolódó cikkünk2018.06.05Juncker üzent az olaszoknak és nekünk is - Két nagy kihívást lát az EU-banMielőtt tovább mennénk, azért betennénk ide egy közelmúltbeli videót a Boston Dynamics-tól, amelynek egyik fejlesztése igenis különösebb gond nélkül ki tudja nyitni az ajtót és át tud rajta haladni: Jeremy Rifkin, a The Foundation on Economic Trends elnöke előadásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés