Előfizetői tartalom

Felülvizsgálta a devizafinanszírozás szabályait az MNB

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 2012 óta hatályos devizafinanszírozás megfelelési mutató (DMM) felülvizsgálatával tovább közelíti a hazai szabályozást az Európai Unióban várhatóan 2021 után hatályba lépő finanszírozási előírásokhoz, a módosított DMM szabályozás a devizafinanszírozáshoz kapcsolódóan a rendszerkockázatok kialakulását mérséklő, megelőző előírás - közölte a jegybank a honlapján.

A 2018. július 1-jén hatályba lépő módosítás támogatja a bankok felkészülését a jövőbeli uniós szintű előírásokra. A módosított DMM az MNB eszköztárának többi elemével együtt biztosítja a finanszírozási kockázatok alacsony szinten tartását. A devizafinanszírozás megfelelési mutató (DMM) szabályozás 2012-es bevezetése óta sikeresen javította a hazai hitelintézetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés