Előfizetői tartalom

Felvázolták az új németországi Amerika-stratégiát

MTI
Egy német lapban megjelent kommentárjában vázolta fel a német külügyminiszter az új Amerika-stratégiát, amelytől bár formálisan elhatárolódott Angela Merkel német kancellár, de az irányait már régóta ő is szorgalmazza. A külügyi tárcavezető szerint Németországnak az EU többi országával együtt ellensúlyt kell képeznie az Egyesült Államokkal szemben a többoldalú, méltányos megállapodásokon alapuló multilaterális rend védelmében. Az új stratégia pénzügyi területen is a függetlenedés fontosságát vázolta fel, amelynek egyik elemét, a SWIFT-rendszer versenytársának létrehozását, nem támogatta egyértelműen ami megszólalásában Merkel. Az új rendszerről reggel már külön cikkben írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2018.08.22Bedobták az ötletet: új pénzügyi rendszert építhet EurópaNem panaszkodni kell, hanem cselekedniHeiko Maas német külügyminiszter a Handelsblatt című német üzleti lap szerdai számában közölt vendégkommentárjában kiemelte, hogy a transzatlanti kapcsolatrendszer átalakulása, Európa és az Egyesült Államok "szétsodródása" nem Donald Trump amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés