Előfizetői tartalom

Fény derül az államkincstár titkos milliárdjaira?

Portfolio
Levelet küldött Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet ügyvezetője. Ebben a közgazdász azt kéri adatvédelmi hatóság elnökétől, hogy vizsgálja meg: az államkincstár által költségvetésbe befizetett pénzügyi tranzakciós illeték havi összege nyilvános adatnak minősül-e.

Romhányi Balázs levelében emlékeztet arra, hogy "az állam egyik fontos bevételi forrása a 2013-tól bevezetett pénzügyi tranzakciós illeték, melyet részben a pénzintézetek, részben a Magyar Államkincstár fizet." A Költségvetési Felelősségi Intézet ügyvezetője úgy véli, hogy feltétlenül szükséges lenne, ha a kormányzati szervek nyilvánosságra hoznák nemcsak a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés