Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést kap Magyarország Amerikától a Huawei miatt

Portfolio
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Európába látogat, melynek során Magyarországot, Szlovákiát, Lengyelországot, Belgiumot és Izlandot is felkeresi. Az amerikai külügyi tárca előzetes tájékoztatása szerint Budapesten a kormánnyal tárgyalni fog energetikai kérdésekről, a kínai és orosz befolyás erősödéséről, de a Huawei magyarországi erősödő jelenlétével kapcsolatban is megfogalmaz aggályokat Pompeo.

Hétfőn érkezik Budapestre Mike Pompeo az előzetes amerikai közlés szerint, ahol találkozik Orbán Viktor miniszterelnökel, Szijjártó Péter külügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel. Védelmi együttműködésről, energetikai és regionális biztonsági kérdésekről, Ukrajnáról, valamint az orosz és kínai befolyás elleni lehetséges intézkedésekről egyeztet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés