Előfizetői tartalom

Finnországban jövőre bevezethetik az alapjövedelmet

MTI
A finn kormány 2017 januárjától próbaképpen bevezetné a feltétel nélkül folyósított alapjövedelem intézményét, és ennek keretében havonta 560 eurót (mintegy 170 ezer forint) juttatna egy reprezentatív statisztikai szelekció során kiválasztott csoportnak - jelentette be csütörtökön a skandináv ország szociális és egészségügyi minisztériuma.

A társadalmi kísérlet a 2015-ben hivatalba lépett Juha Sipilä miniszterelnök egyik választási ígéretét képezte. A kormányfő az intézkedéstől a szociális juttatások rendszerének egyszerűsödését és a munkaerőpiac élénkülését várja. Hanna Mäntylä, szociális és egészségügyi tárca vezetőjének tájékoztatása szerint szeptember kilencedikéig felmérést végeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés