Előfizetői tartalom

Fittyet hánytak az orosz piacok az új szankciókra

Portfolio
Lényegében figyelmen kívül hagyták a tegnap este bejelentett újabb EU-s és amerikai gazdasági szankciókat az orosz piacok a szerda délelőtti kereskedés alapján, hiszen a vezető rubelalapú tőzsdeindex mintegy 2%-kal emelkedett, a rubel erősödni tudott, a fontosabb orosz államkötvény hozamok, illetve a kiemelten figyelt csődkockázati mutató pedig süllyedtek. A reakciók valószínűleg azzal magyarázhatók, hogy végülis nem lettek annyira durvák a nyugati szankciók, így ezeket az elmúlt napokban már be tudták árazni a befektetők.

A szankciók konkrét tartalma:Kapcsolódó cikkünk2014.07.29Amerika is újabb szankciókról döntött!A fellélegzés jellegű mai orosz piaci reakciókat mutatja, hogy a rubelben denominált MICEX tőzsdeindex 2% feletti emelkedést mutat, míg az új orosz szankciók mellett a Sperbank 2,8%-kal emelkedett, a VTB pedig csak 0,7%-kal süllyedt. A második legnagyobb orosz bank, a VTB délelőtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés