Előfizetői tartalom

Folytatódik a Brexit-dráma: húsz éves kilépési folyamatról beszélnek

MTI
Akár húsz évig is elhúzódhatna a brit EU-tagság megszűnésének folyamata, ha az Európai Bizottság által októberben kijelölt határidőig nem sikerül a legapróbb részletekig kidolgozott politikai egyezségre jutni a kilépés utáni kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeiről - mondta szerdán a londoni alsóházban az Európai Parlament (EP) Brexit-ügyi referense.

Guy Verhofstadt, aki az alsóház Brexit-ügyi bizottságának meghallgatásán vett részt, képviselői kérdésre válaszolva kijelentette: a majdani kétoldalú kereskedelmi viszonyrendszer részletkérdéseinek kidolgozása valószínűleg még akkor is eltart a brit EU-tagság jövő márciusban esedékes megszűnése után tervezett, várhatóan 2020 decemberéig tartó átmeneti időszak végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés