Előfizetői tartalom

Fontos döntésre készül az MNB - A forint újra megérezheti

Portfolio
Bár a Magyar Nemzeti Banknak sikerült átvészelnie a forint június végi zuhanását anélkül, hogy szerepéből kibújva bedobta volna a törölközőt, azok a globális és országspecifikus tényezők továbbra is jelen vannak, amelyek a nyár első hónapjában a forint jelentős gyengülését, illetve a hazai hozamok hirtelen emelkedését okozták. Épp ezért érdemes lesz figyelni, hogy lép-e valamit a jegybank a keddi kamatdöntő ülésen. A Portfolio által megkérdezett szakértők nem számítanak arra, hogy az MNB változtatna a kamatokon, vagy valami komoly bejelentéssel állna elő holnap, szeptemberben azonban már nagyobb izgalmakra készülhetünk.

Még biztosan sokáig emlegetni fogjuk a júniust, amikor szóba kerül a forint gyengülése, hiszen olyan rossz hónapja volt a hazai fizetőeszköznek, amire az elmúlt 10 évben nem igazán volt példa. A forint szinte napról napra új mélypontra esett az euróval szemben, a Magyar Nemzeti Bank azonban látszólag mindvégig nyugodt maradt, és nem próbálta erős szóbeli intervencióval megállítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés