Előfizetői tartalom

Fontos tévhit dőlt meg: nem vagyonokat, csak aprópénzt utalnak haza az elvándorolt magyarok

Portfolio
Eddig azt hittük, hogy évente több milliárd eurót utalnak haza munkabérükből a külföldön dolgozó magyarok, egy most bemutatott friss tanulmány szerint viszont ennek csak a töredéke érkezik évente ebben a formában haza. Az érintettek többsége havi rendszerességgel támogatja itthon maradt családját, viszont a megkérdezettek kétharmada fizetésének legfeljebb a tizedét utalja haza.

Mit tudtunk eddig a hazautalásról?A magyarok tömeges elvándorlása miatt régóta forró téma a jövedelmek hazautalása is. A külföldön élő magyarok számára többféle becslés létezik, 350-600 ezer közé teszik az Európában élő és dolgozók számát, a Portfolio az uniós tükörstatisztikákat korrigálta a saját becsléseivel, szerintünk 600 ezer körül lehet a reális szám....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés